Домашні страви це легко!

Сьогодні хочу запропонувати вам приготувати тушковану сочевицю з овочами. Це цілком самостійна страва, хоча можна її приготувати і як гарнір. Сочевицю рекомендується включати в своє меню вегетаріанцям і тим, хто дотримується посту, тому що вона, як і квасоля або горох, містить велику кількість рослинного білку, клітковини і безліч мікроелементів. За бажанням, додайте в рецепт гриби і інші овочі.
Я використовувала червону сочевицю, можна використовувати і зелену.

Інгредієнти:

  • Сочевиця 1 склянка
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Перець солодкий 1 шт.
  • Томатний морс або томатна паста з водою
  • Часник 2 зубчики
  • Сіль, спеції - за смаком
  • Зелень - за бажанням

Рецепт сочевиці з овочами:

1. Сочевицю промити, залити водою 1:2, поставити на вогонь, довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму і варити до готовності протягом приблизно 25-35 хвилин. За 5 хвилин до готовності посолити.
2. Поки вариться сочевиця, почистити цибулю, моркву. Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на тертку. Обсмажити овочі на рослинній олії, додати свіжий або заморожений болгарський перець, обсмажити все разом ще 5 хвилин і додати томатну пасту, розведену з водою або томатний морс. Якщо сезон, можна додати свіжі нарізані помідори - штуки 2-3 вистачить. Видавити пару зубчиків часнику, це додасть пікантну нотку. Посолити нашу зажарку з овочів, можна додати улюблені спеції, я додала хмелі-сунелі.
3. Викласти в сковороду до овочевої заправки з томатом готову сочевицю, перемішати та тушити ще 5 хвилин під закритою кришкою. В кінці добавити зелень. Виключити і залишити ще постояти 10-15 хвилин під закритою кришкою.
Смачного!

Коментарі

Популярні публікації