Перейти до основного вмісту

Цвітна капуста в клярі!

Рецепт цвітної капусти в клярі
Для цього традиційно використовується кляр з тесту чи сиру. Таке блюдо можна впевнено назвати «візитною карткою» цього овоча, адже саме з ним асоціюється у більшості з нас цвітна капуста. Приготування займе максимум півгодини, щоб знизити калорійність можна промокнути масло паперовою серветкою. Цвітна капуста в клярі буде мати гарний смак, можливість подачі до столу в гарячому вигляді і як закуски.
Необхідні інгредієнти:
  • качан приблизно кілограм ваги;
  • яйця — 4 шт.;
  • борошно — 4 ст. л.;
  • сіль і спеції;
  • масло для обсмажування.
Як приготувати:
Головку розібрати на суцвіття приблизно одного розміру, відварити й остудити. Поки суцвіття варяться можна приготувати кляр. Для цього є кілька варіантів: звичайне рідке тісто (яйце, сіль, борошно і трохи холодної води) або більш цікава сирна паніровка. Для її приготування можна додати натертий твердий сир або ж обсипати гарячі суцвіття вже в кінці приготування.
Смажена цвітна капуста може бути просто обвалянная в сухарях для панірування і злегка обсмажена на сковорідці. Для деяких гурманів краще використовувати пивний кляр, де замість основного інгредієнта — води, додається трохи безалкогольного пива.


Коментарі

Популярні публікації